Lady

blev inget plugg idag, fastnade vid datan men fick plockat iordning lite på rummet typ kläder som låg över hela golvet så nu kan man gå på golvet igen. eeheh..  men får nog fortsätt lite imorgon så de blir lite mer noga städat!
men hade iallafall min lilla Lady som sällskap, underbara hund. men nu ska jag sova, skola imorgon fyfan.

fula mobilbilder igen, åhså kan hon inte vara stilla så bilderna blev fett fula. haha !


en strumpa i munnen?

/ victoria

bevis !

INGEN , verkligen ingen har trott att vivaldi skulle vara söt i rosa. och jag hade på känn att han skulle vara urgullig i det och ja jag hade rätt sjukt söt blev han. kanske köpa ett rosa tävlingssätt?hm.. haha fast isf åt de lite mörkare hållet? får fundera på de.. han är ju trotts att pojkeee + att han är brunskimmel för mycke rosa kanske inte blir snyggt...?

grimman blev inhandlad på GHS.

grymt ful bild, mobildkamera=suger ! + han va inte så sugen på att vara med på kort...

omatchande grimmskaft dock..

EN SKÖNHET KLÄR I ALLT !

/ victoria

sääämst.....

gryymt dåligt update ifrån mig, jotack jagvet..
har väl inte hänt så speciellt mycket under tiden, förutom att det är närmare te årets första tävling som är på lördag i alingsås med vivaldi. ska hoppa LB - LB+5, förväntar mig inte så mycket de är lixom årets första tävling så de får gå som de går. har problem med armen sen en tid tillbaka har varit och röntgat den och ska tbx den 8mars och hoppas dom vet vad det är.. skulle underlätta lite, en plåga att rida ! men vad gör man inte för de man älskar, så får offra mig lite. + lite drf ja har en "backup" evelina som rider honom på torsdagar och måndagar så jag kan få vila armen lite så den kanske håller lite längre..?

imorgon tisdag: ska jag träna frederik och rida vivaldi lite lätt.
onsdag: ska dra ut en tand haha, så han ska vila idag (mamma mockar/fixar hö) och jag åker te amandus. (lär inte bli ngn update från mitt håll då..)
torsdag: evelina rider honom.
fredag: träna "p" och rida vivaldi så han är genom riden på lördag sen tvätta honom / fixa utrustningen / packa.
dom dagarna mamma är ledig eller börjar lite senare, brukar hon hjälpa mig i stallet att mocka / fixa hö osv osv.. underlättar jätte mycket , guld värt ! kan man lägga mera tid på hästen..

så ser min vecka ut på "häst frånten".


idag hade de blivit ett missförstånd mellan mig och evelina, så jag red honom. haha ..
men men sånt som händer. jag red iaf i en lektionsgrupp idag för mamma hade lektionen så tänkte att jag lika gärna kunde vara med så fick de bli, var lite markarbete med bommar/kavalettis, de gillar han !
tänkte jag skulle plugga och städa mitt rum, men tror inte de kommer bli något av de, men vem vet ..?


en bild från "sen sommarn" om man kan säga så? haha .
men visst är han snygg !


/ victoria

Dålig uppdatering

Back on track! Sorry för dålig uppdatering.. Men vi ska bättra oss, vi lovar! Det har bara inte blivit av osv.. Ni vet säkert. Idag red jag Jollan, Lollos ponny. Super härlig verkligen! Man kan inget annat än att älska den ponnyn. Madde red prinsessan & hon var skitjobbig. Haha, stackars Madde. Vi fotade lite med hennes Iphone 4. Men nu ska jag äta, bloggar mer sen!







/ Elin


Fredag

Jag mår illa. Jätte illa.. Uääh! Har nyss ätit, kan ju vara därför. Idag slutade vi 13:45, åkte direkt hem & åt sen vid 4 åkte jag till stallet. Mormor köpte ett nytt vintertäcke idag till Kizia. Jag älskar dig mormor, tack! Red Röllingby med Rebecca idag, bäbis var taggad som vanligt. Dock lite för pigg, men hon lyssnade jättebra på skänkeln & gick riktigt grymt! Duktiga ponnyn då. Det var svinkallt att rida idag, mina knän frös ihjäl! Buhu.. Men nu har dom tinat lite.

Snart ska jag hoppa in i duschen & sätta på typ 40 grader. Åh, så skönt! Hihi. Imorgon ska jag & Rebecca rida ut en sväng med Madde som kanske ska bli medryttare på Karolina i stallet. Sen på Söndag ska jag hoppträna, Carro & Rebecca kanske följer med. Vi får se om Confetti är bra än, hon är/har varit halt.



Härlig bild på Matilda & Kizia!

/ Elin


17/2

sämst uppdatering i know i know. men har faktiskt verkligen inte hunnit.
men idag i skolan hade jag faktiskt prov och de gick faktiskt helt okej för att vara mej tycker jag. evelina rider vivaldi idag. och jag och mollie har varit och solat och jag har nog lyckats bränna mej lite de kliar :( menmen man lever bara en gång ! imorgon är de fredag och de är sista dagen innan sportlovet, imorgon ska jag även träna vivaldi för sten (hoppning).

min prins.


/ victoria

Torsdag

Hejhej! Nu sitter jag här hemma i soffan med med Mathias & chillar. Har varit i stallet hos prinsessan. Hon hade en dålig dag idag kan man säga. Först när jag skulle ta in henne ville hon inte in & sprang runt & busade med Caisa. Hon hade gjort det tidigare idag för hennes täcke var sönder & hon hade fått en brodd spark, men det var ingen fara. Vi ska åka upp till stallet senare ikväll igen & kolla så att allt är bra, att det inte har blivit värre osv. Sen stod hon & stegrade & bockade i gången, haha damp ponny. Som sagt, hon gillar absolut inte att vara själv i stallet. Idag hade vi matte prov & det gick väl sådär, jag ska göra klart det imorgon. Bara jag & Emma som får det, hihi. Specc barn!



/ Elin


20:33

hemma från stallet nu, båda hästarna gick otroligt bra verkligen !
vivaldi blev de barbacka ridning, frös som F A N så då red jag barbacka så jag fick värme från honom fungerar skit bra, men blev samma jobb som jag tänkt och han gick super, något pigg eftersom han vilade igår. men gjorde allting jätte bra och va jätte allert och känslig för skänklarna och flytta sig jätte fint! frederik hoppade vi studs ett galoppsprång emellan ut på en oxer, sen vidare på en båge te höger / vänster åt höger var de fem galoppsprång och åt vänster 4. och han skötte sig super. va lite lat ibörjan men vaknade sen när han fick hoppa lite höger, bara flyger över 120cm de gillas - han är kung !

nu ska jag duscha, äta och sen kolla film, eller om jag sitter vid datan ist. hähäh..


en bild som inte är tagen för så längesen.


jag och frederik på en tävling i augusit förra året tror jag.


/ victoria

19:04

Har precis ätit, kom hem från stallet för en liten stund sen. Red ut en liten sväng på prinsessan & hon skötte sig exemplariskt, hon har blivit så fin! Men i stallet är hon ju som hon är fortfarande. Men det är ju bara när hon är själv, tur det! Juste! Min JW schabrak kom idag, det passar perfekt på henne.

Jag funderar faktisk på att börja tävla lite Dressyr med henne, vad sägs om det? Hon är ju trots allt mer Dressyr ponny än hopponny, synd men sant. Men jag håller på & göra henne till hopponny så det är lugnt, haha.

Imorgon ska jag ta & gå till skolan faktiskt, saknar min Emma sjukt mycket. Saknar faktiskt skolan också lite, sa jag verkligen det där? Nej, nu ska jag plugga lite Matte. Prov på Torsdag, jippi!



/ Elin


15/2

sådäär hemma från skolan, seg dag i skolan ..

som jag skrev igår ska jag hoppa frederik för annika och trimma vivaldi i manegen innan träningen med frederik så jag måste ge mej av till stallet ganska snart. de som ska göras med vivaldi idag är :
få honom super mjuk i sidorna ( han är ingen stel ponny) men då och då lägger jag in "träningspass" när jag verkligen mjukar upp honoml, osen blir de att träna öppna/sluta på honom. hoppas han blir nöjd, den ponnyn brukar bli nöjd med de mesta så länge man rider honom.
och träningen med frederik idag vet jag inte vad vi ska göra med än att hoppa då så jag kan göra ett inlägg senare om vad vi gjorde och hur de gick och även hur de gick med vivaldi.



/ victoria

Ändrade planer

Carro kunde inte ta Kizia idag så jag får ta henne ändå. Tänkte rida ut en liten sväng med Rebecca, så hon får ut & röra på sig lite iallafall.

/ Elin


Dagens vill ha!


GPA ridhjälm - www.rytteriet.se
Tretorn ridstövlar - Häst & hund
Kingsland ridjacka - www.kingsland.nu
John Whitaker GP Pro - www.ridsportsbutiken.net


Sjuk

Jaha, då är man hemma & är sjuk då. Men jag ska gå till skolan imorgon, har verkligen inte råd & missa något nu. Bara ett halvår kvar, det klarar jag. Igår var det alla hjärtans dag. Betyder den något för er eller är ni som mig, alla hjärtansdag är överskattat. Enligt mig iallafall. Men vi alla är olika, tur det.

Idag tar Carro hand om Kizia, så jag slipper åka dit när jag är sjuk. Bra timing! Nu är det bara 4 månader kvar av min & Kizias tid. Buhu.. Vill inte. Tänk när jag ska lämna tillbaka henne, det kommer ju inte gå. Hon är ju en del av mig nu, min andra halva. Aja, det är väl bara & njuta av den lilla tiden som är kvar.



Trott ponny efter hoppträningen

/ Elin


14/2

alla hjärtans dag idag faktiskt, och den har "firats" med med min underbara pojkvän och jag fick faktiskt ett super fint halsband av honom, tack ! blev de inget bloggande för min del idag tråkigt men sant. i skolan hade vi "kärleks dag" jätte mysigt verkligen, att lärarna lägger in sådant. jag har haft en jätte bra dag idag iaf och hoppas att ni också haft de självklart. mamma fixade vivaldi idag så ingenting om honom, mer en att imorgon blir de lite trimm i manegen, oså ska jag hoppträna frederik som är en häst jag tränar/tävlar åt en annan!



tänkte svara på en fråga här ockås ifrån :

Viiiickan:


Måste bara säga att nmi har väldigt fina hästar!
är det era egna? :)

svar:
de tackar vi för !
och ja, vivaldi är min egna, men kiza har elin bara på foder-men de är ju nästan som hennes egna.

kääärlek !


/ victoria

Min frukost





Gött med frukost!

/ Elin


outfit !

här får ni en "vardags outfit", stilrena grejer !

hedmans häst:
ridbyxa (barn - 170) 899kr. (vuxen) 999kr
Från Mountain Horse

musto jacka 1390kr

skara hästsport:
GPA Speed Air tone-sur- tone Evolution 6200kr

Guarnieri ridstövel, från Veredus 7600kr

Roeckl vesta 399kr

filippas risport:
tröja från Kingsland 879kr






/ victoria

vivaldi

fick faktiskt önskemål om att lägga upp lite flera bilder på vivaldi så här får ni. idag får ni bara lite bilder på honom när jag hade han lös i paddocken en dag så får ni rid bilder en annan dag.

se och njut, denna skönhet asså.



v ä r l d e n s  b ä s t a  ! 

  / victoria

Hoppträning

Har varit & hopptränat med Kizia. Det gick ganska bra faktiskt, dock lite pigg men sen blev hon tröttare efter ett tag & tyckte det var jobbigt & lyfte knappt på benen. Men hon har ju inte riktgt så bra kondition än för att kunna hoppa normalt men det kommer! Jag skulle hoppat med Carro också, men hennes ponny fick panik i transporten & blev halt så det blev tyvärr inget, synd. Men hon skrittade ändå lite i ridhuset. Bella hjälpte mig att bygga hinder. Om du ser det här, tack för hjälpen Bella! Det var verkligen jätte snällt av dig.

När jag skulle ta in henne från hagen så hade dom precis fått mat & Kizia blev jättesur på mig, så jag fick så jag teg inne i stallet. Hon kunde inte stå still, hon stampade, hon gnäggade, hon trampade på min fot så min ridstövlar gick lite sönder. Vad gjorde hon mer? Haha, hon är jobbig hon. Men ändå världens bästa!

 Sen när vi red till Skånsta så dummade hon sig lite, men det var inte mycket alls så hon skötte sig riktigt bra idag. På hem vägen gick det jättebra. Nu är jag iallafall hemma & det är svinkallt. Sitter här & fryser.. Men jag ska duscha snart, så det lär ju bli varmt! Det blev inte så jättemånga bilder för Emma kunde inte komma dit på något sätt & min kamera hade inte så mycket batteri kvar, så ni får nöja er med 1 bild.



/ Elin

@ vivaldis place !

har faktikst tagit lite fula bilder i stallet idag, eller ja i vivaldis box. kankse inte världens roligaste att se på men ni får se hur han bor oså.. mobil kamera = suger ! men svartvitt blev bäs iaf..

ja såhär ser de ut , kanske inte ser så jätte mycket men litegrann..
iaf i hans box har han en del nallar, de gillar han skarpt.
och han har självklart en krubba och en vattenkopp, två hinkar som jag fyller med vatten varje dag. av två anldeningar, den första är att: ifall vattnet i vattenkoppen fryser så vet jag att han har hinkarna. den andra aldeningen är att: han kan drick mycke-få i sig mycke vatten på en gång, hästarna gillar det men när han bara har vattenkoppen kan han inte få i sig så mycket på en gång.

(märkerna på väggen har han dock inte gjort.)


/ victoria


stallet

övernattningen på stallet igår gick super. imorse var de upp tidigt och ge alla hästarna frukost och mocka fixa hö och vatten till hästarna. hade såkallat "helgjour" idag vilket menas med att eftersom jag står på en ridskola med vivaldi, fast jag står i privatdelen. så iallafall så någon gång ibland vet inte riktigt hur ofta de är men inte allt för ofta så ska man mocka fixa mat och släppa ut / in alla lektionshästar och de är just nu 15st, så jag och min kära syster fixade de. och sen red jag vivaldi i ridhuset blev lite dressyr, så han fick jobba lite och var något pigg men de gick bra ändå. sen skulle jag mocka och fixa mat oså te honom också och nu är vi hemma och strax innan tre ska vi till stallet igen och ge dom hö och kraft.

här är jag och en ridskoleponnyn Chester som finns kvar än idag och detta kortet är taget för ca 6årsen skulle jag gissa på.
 


/ victoria


John Whitaker schabrak

Jag har köpt ett begagnat JW schabrak, snyggt va? Det kommer någon gång i veckan skulle jag tro



/ Elin


Statistiken stiger!

Åh, vad glada vi blir! Fortsätt så

/ Elin & Victoria


ingen tid.

bråtttttom bråttom bråttom.. hinner egentligen inte med detta inlägget men gör de för eran skull!
har varit och ridit den dära hästen eller var de kanske en ponny? jadu?..

hääst eller ponny?
vad har den gått? / gjort?
varför prova jag den? ska jag köpa ny? foder? hjälpa till? tävla?
hur gammal?
vart bor den?
vem äger den?
är de en valack, sto elller hingst?
och vad heter den?

kan nu allt få fundera på !

men nu måste jag till stallet, ska köra barnen i pulka bakom vivaldi och sen hjälpa till på övernattningen så bad update från mig ikväll igen. ledsen.. men imorgon har jag mera tid och då kan ni få lite roligare inlägg!

får ni en söt bild på min lilla prins också.



/ victoria

Bild bomb

Hej! Kom nyss hem från stallet, har varit & fotat lite & tagit hand om prinsessan. Jag red inte idag utan bara fixade allt annat. Kizia var själv i hagen en stund för Caisa & Karolina var ute & red, så jag passade på att fota henne. Hon brukar vara lite orolig när hon är ensam så det blev jättebra bilder!

Jag hopptränar imorgon istället. Varför jag inte gjorde det idag var för att det var ingen som kunde bygga upp hinder åt mig, lat jag vet. Imorgon ska Rebecca & kanske Carro följa med & hoppa så då får blir det ju lättare när man är flera + så tvingade med Emma också för att fota mig. Nejdå, hon ville gärna det, så det var inga problem

















/ Elin

Stallet

Nu åker jag till stallet & fotar!

/ Elin



Du är det finaste jag vet


Hiss & diss



- Min fina ponny!
- Snart är det sportlov
- Kizia har blivit mycket lugnare i stallet när hon är själv
- Jag & Kizia ska börja tävla snart



- Skolan
- Det här skit vädret!
- Tjejer/killar som skryter om att dom rider bäst (typiskt hästmänniskor)
- Tjejer/killar som snackar skit om en & ens häst

/ Elin

hiss och diss.

får bli lite hiss och diss idag tänkte jag faktiskt.




- sviiin kallt ute igen = kommer frysa ihjäl när man ska rida..
- långt kvar tills min och vivaldis första tävling för iår.
- all snö, givetvist. kan ju inte rida i paddocken..
- skoooolan, läxorna/nationella!




- att min ponny är så otroligt underbar.
- vivaldi går grymt nu och känns så otroligt fräsch!
- han är inte lika tittig längre.
- det är faktiskt sol idag.
- att jag ska åka och provrida en häst, för jag ska eventuellt.....?


fanns inte så mycket att hissa och dissa, men nu har ni fått lite. hoppas ni är nöjda !

/ victoriia


Min & Kizia's utveckling

Jag tänkte berätta lite kortfattat om min & Kizia's utbildning under det här halvåret som har gått. Först så tänkte jag skriva en dagbok från dag ett & berätta lite vad jag hade gjort, hur det hade gått osv. Men det varade inte länge, haha. Första dagen jag fick hem min lilla prinsessa lät jag henne bara ''känna'' det nya stället. Allt va nästan helt nytt för henne eftersom hon kom från Polen typ 1 månad innan hon kom till mig.

 När det hade gått någon dag började jag rida lite Dressyr på volten & det gick ju inte alls som jag hade tänkt mig. Hon slängde med huvudet & ville inte alls gå i riktig form, hon fuskade helt enkelt. Men efter några veckor blev hon riktigt fin & fick muskler där dom skulle sitta & därefter slutade hon att slänga med huvudet. Det kunde ha berott på att jag fick hem ett häst bett istället för ett ponny bett. Så vi böt bett & provade ett mindre & det fungerade lite bättre iallafall, men för att hon slängde med huvudet var nog för att hon inte hade fått riktiga muskler än & var ällmänt ostadig i formen. Så jag red ganska mycket med henne på volten ett tag & det gick bara bättre & bättre, men hon har ju sina dagar.

Efter jag hade haft henne i några veckor började jag hoppa lite på volten & det gick ju sådär kan man säga. Hon bara sprang mot hindret & hoppade hej vilt! Men vi kämpade & nu har jag hoppat 90 cm med henne som jag skrev i inlägget om Kizia. Så det går frammåt & det gillas!

Men så kommer vi till markarbetet. Hon har fortfarande problem med att respektera människor. Eller inte respektera men om man ska ta in henne från hagen in till stalle för att sätta fast henne i gången kan hon bara gå rakt fram & skita i att man står där & stoppar henne. Men det är bara ohyffs! Det ska vi träna bort. Mycket pyssla med henne & göra övningar så kommer det nog bli bra efter ett tag. Så småningom ska vi börja tävla så fort vi har fått riktigt grepp om hoppningen, det går bra nu men det kan gå bättre. Tänkte börja med att starta en LD som första tävling, har ju ingen aning om hon har varit ute på en tävlingsbana förut, antagligen inte så det blir spännande. Nu vet ni lite om min & Kizia's utveckling hoppas att texten duger. Det blev inet så jättelångt eftersom jag inte är bäst på att skriva texter.

 

Augusti                                                     Februari

Ser ni någon skillnad? Jag hade ingen bild på hela henne tyvärr

/ Elin

Min dag

Usch, man blir ju nästan gråtfärdig av Toullas text.. Så fin! Idag tänkte jag hoppträna lite själv på Skånsta, men vi får se om det blir något av det. Känner mig inte så speciellt taggad just nu iallafall..

 Statistiken sjunker! Nu får ni faktiskt ta & läsa & kommenetera lite, det skulle vara jätteroligt ifall ni gjorde det. Vi kommer att uppdatera så mycket vi kan & lägga in bilder så att ni har mycket att läsa & kolla på.



I feeling like a star, you can't stop my shine.

/ Elin

Trixie

medans jag ändå är igång och datan är på och jag har ingenting att göra så ska ni få läsa min min fd.ponny vid namn Trixie. lite "kortfattad historia" men som säkert blir i miljoner ord så ni får mkt att läsa.

när jag var tolv år alltså sommaren 2007 ville jag ha en snabb och fin tävlingponny ! det var min dröm.
vi började kolla på en ny ponny (en tävlings ponny) och jag provred minst 20 hästar men så en solig dag så hittade jag min drömponny som var Trixie då, just då var hon ett 10årigt sto som var startad upp till LA. Jag blev kär vid första ögonkastet verkligen så otroligt vacker var hon. så provred jag och hon va PIGG och STARK men de gick, jag gillade henne skarpt ! så när vi lämnade gården där Trixie stod sa jag till mamma i bilen att ; henne ska jag ha! och vi ringde till ägarna och sa att vi ville ha henne vi skulle veterinärbesikta henne nere i fjärås och jag trodde ju inte att de skulle vara något fel med henne... men så fel jag hade, hon markerade på höger fram tror jag, och jag åkte hem jättte ledsen men ville fortfarande ha henne. fick vänta 3veckor innan nästa veterinärbesök som kändes som 3år och men så iaf då var hon frisk och senare på kvällen kom hon hem till mig min egna fina ponny den 4/7-07. jag har nog aldrig varit lika glad som då. men vi började träna och jobbade upp konditionen och satte musklerna på rätt ställe då hon hade galet mycket underhals när hon kom men hon blev finare och finare, vi hade våra fighter men jag gav aldrig upp med den hästen. jag slet dag in och dag ut den sommaren med henne jag gjorde allting för att hon skulle lyssna på mej, men ist drog hon gärnet i paddocken och jag kunde inte bromsa henne hon var alldeles för stark, jag grät och frågade mamma vad för häst jag hade köpt? de va inte samma som jag provred ju. men jag tänkte såklart de va ju nytt ställe osv för henne så jag gav de några dagar. jag blev mer och mer förälskad i denna bruna ponny och vi fortsatte träna träna träna och de gick bättre och bättre. vi blev ett tillsammans jag och trixie. men så kom hösten 2008 hon blev halt, (märkte de på så sätt att hon började stoppa på hinder) och hon var halt på 3ben-jag var helt förkrossad, VAD HADE JAG GJORT!? tänkte jag, men de var inte mitt fel sa veterinären hon hade kotledsinflamation i båda fram och hasledsinflamation i höger bak. oså gjorde vi allt för att få henne frisk och hon blev friskförklarad och vi körde igång sakta men säkert och de började flyta på och sommaren 09 fick hon massor av fina placeringar, så i slutet av sommaren 09 tror jag det var så märkte jag att något inte var som de skulle och vi åkte te veterinären och hon va halt på samma tre ben och de var samma orsak vi gjorde om allting och hon blev friskförklarad åter igen.. och jag började om med allting och satte igång henne och de gick bra, så skulle vi tävla i östadkulle i början av 2010 och hon vägrade ut sig i båda LB och jag va helt knäckt och gapa och skrek på mamma att de var något fel med trixie och mamma vågade inte säga nej så på måndagen efter helgen så ringer hon veterinären och vi får komma ner någongång samma vecka tror de var på en onsdag och hon var halt IGEN och jag och mamma hade pratat att om hon var halt igen så visste jag vad klockan var slagen och nu visste jag att jag aldrig mera skulle få sitta på min Trixie skulle aldrig mer få träna med henne få känna hennes glädje hon gjorde allting med. jag kommer så väl ihåg för jag satt på bussen påväg hem från skolan och så får jag ett sms av mamma så står de ungefär såhär: "halt igen på samma ben." och jag blev helt förstelnad jag bara satt och kollade på mobilen och jag var nästan framme jag klev av bussen gick hem raka vägen in på mitt rum bytte om och gick till stallet stod i hagen i några timmar och kramade på min trixie. gick hem gjorde egentligen inte såstor sak utav de. men så fick vi besked att den 17maj skulle hon få somna för gott och innan de kanske 1månad innan så gav jag henne all min kärlek var i stallet jämt när jag inte var där satt jag på mitt rum och var allmänt deprimerad pratade inte mer än nödvänigt. jag låg vaken på nätterna och grät och grät för de gjorde så jävla ont innom mej.  så kom den 17maj mamma skulle åka med trixie klockan halv två och jag gjorde trixie jätte fin så hon inte skulle känna något, vilket hon säkert inte hade gjort ändå men jag ville göra henne fin och hon jag lastade in henne i transporten och såg sen hur mamma åkte iväg med MIN häst... (jag valde att stanna hemma för kändes som de var bäst) så var jag i stallet med magdalena (mammas kompis) så red jag hennes häst, de kändes bara som trixie hade åkt iväg på något ärende med mamma eller något jag hade inte förstått än men sen strax efter två får jag ett som som lyder ungefär såhär : "allting gick jätte bra, och nu sover hon". de smset gjorde så in i helvete ont att läsa jag försökte förstå att jag aldrig mer skulle få träffa min trixie men jag kunde inte förstå de gick bara inte. hemma gråtandes flera dagar efter hon lämnat mej och jag gick till stallet och kollade i hagen och hoppades hon skulle stå där, men nej.. de gjorde hon givetvist inte..

fick ni en liten "blick" in i hur jag och Trixie hade de. hon var en väldigt speciell häst med ett hjärta av GULD, hon gjorde aldrig något dumt, världens snällaste kunde vara lite för pigg ibland men jag gillade de jag älskade den ponny  så jädra mycket och jag hoppas verkligen hon visste om det. och jag hoppas faktiskt att hon kommer ihåg mej lika väl som jag kommer ihåg henne även fast hon är i himlen. på en plats där hon slipper ha ont..

och nu undrar säkert många av er, varför gjorde hon henne inte till avelso?!
-Jo för Trixie var ingen ponny som kunde stå i flera dagar hon blev tokig,hon älskade att bli riden de var hennes liv att prestera bra för hon gjorde alltid så gott hon kunde och de var jag nöjd med till 110% .så därför blev de inget avelsto av henne hon hade säkert fått många fina föl, men jag gick på känslan vad som kändes rätt och jag tror hon har de bätttre nu än vad hon hade haft om hon var kvar här på jorden.

men jag fick nästan 3 helt underbara år tillsammans med Trixie och de är jag sjukt glad över och jag saknar henne lite mycke som jag gjorde när jag insåg att hon var borta och jag aldrig mera skulle få träffa henne.
nu har ni fått läsa om henne är galet trött så blev inte de bästa men hoppas ni förstår lite iaf.

min prinsessa.



/ victoria

fredaaag

har inte haft tid att uppdatera idag, tyävrr.. men ni kan få lite natt inlägg hoppas att de går bra.
har inte ridit vivaldi idag, mamma tog hand om honom så kunde jag åka hem till amandus och vi kollade på film och spelade spel haha.. OCH jag har världens bästa pojkvän !


imorgon ska jag åka och provrida en häst, för jag ska eventuellt ..............



nyfiiikna ?


/victoria

Helg!

Hej, på er! Äntligen är det helg & fyfan vad jag älskar det. Idag i skolan var det typ bara jag & Emma där kändes det som, alla var väl hemma pågrund av det här skit vädret. Men vi fick iallafall sluta klockan 1. Efter skolan åkte jag till stallet & red ut med Rebecca. Vi red först i skogen tills vi kom fram till ängen & där fick dom galoppera av sig. Kizia satte full galopp direkt, hon var så glad! :') Man såg det verkligen på henne. Sen efter så red vi lite på volten, så det var en ganska jobbig ridtur för henne men nyttig också!



/ Elin

Godnatt!

Nu ska jag duscha & sen sova. Godnatt på er!

/ Elin


Min & Kizia's bas Utrustning

Bas utrustning på hästen



* Sadel - Någon random?
* Träns - Brunt, My One
* Förbygel & martingall (Har inte den på bilden) - Någonstans på Horse Show
* Benskydd - Svarta (tillfälliga) Granngården
* Sadelgjord - Brun, Häst & foder
* Ländtäcke - Brunt, Hööks
* Schabrak - Svart, John Whitaker International LTD
Bas utrustning på mig



* Kingsland jacka - Ridsportbutiken
* Charles Owen hjälm - Häst & hund
* John Whitaker ridbyxor - Ridsportbutiken (har inte dom på mig på bilden)
* Kingsland ridstrumpor - My One
* Mountain horse ridvantar - Granngården
* Pioneer ridstövlar - Köpte dom av en tjej

/ Elin


Vivaldis ''bas'' utrustning

Det som är Vivaldis "bas" utrustning är:

- en pessoa sadel, svart.
- ett träns från något vet inte. haha, svart är de iaf.
- benskydd när jag rider hemma ett par från hööks.
- schabrak, är väldigt olika byter nästan varje dag.
- förbygel, anväder den dock bara ibland han behöver den inte egentligen. den är också svart såklart.

det är nog de som han använder dagligen. kan göra ett inlägg om tävlingsutrustningen också någon dag.

skulle kunna se ut så här en vanlig dag? dock har han inga benskydd på bilden vilket han brukar ha.


/ victoria


10 September

Hej, alla 100 blogläsare! ;) Idag slutade jag halv 4 & direkt efter skolan åkte jag hem & åt pannkakor sen åkte jag direkt till stallet för att gå på stallmötet & fixa prinsessan. Kizia & Caisa hade busat lite i hagen så hon hade trampat sig & fått ett litet sår. Men det var inget farligt, jag tvättade det med vatten & jodopax sen var det bra igen.

/ Elin

victoria

yeees, nu har ni fått en presentation av våra hästar och nu är de dax för oss också .
och ja, victoria heter jag och är 16år gammal, bor í den lilla hålan Göta. Jag rider och har min kära ponny uppstallad på Lilla Edets Ridklubb och tävlar även för dom, grym klubb dedär har jag hört haha..  Jag började rida från de året jag fyllde 6, men har haft lite uppehåll från och till - mellan jag va kanske 8 och 10? någotsånt kanske, fick för mej att jag ville börja i agillity och fick en hund för de, men då började jag rida igen. haha så de har inte varit några långa uppehåll de längsta på ca 2månader kanske. under den tiden jag har ridit så har min mamma alltid haft en häst, eller ja faktiskt 3 olika. fast sen 3år tbx har hon ingen häst längre och sålde honom till två syskon i stenungsund då hon inte hann med honom, de va en stor häst på ca 167 i mkh brun med lykta och fyra vita strumpor tror jag. guda snäll häst dedär ! min syster har också ett stort häst intresse och har också haft egen häst men slutade när han fick spatt och var tvungen att avlivas tyvärr, men sen började hon lite smått igen, red alltså lektion och sen fick vi hem en foderhäst vid namn Anthon Berg, som va en guda rolig häst. Men hans ägare ville ha tbx honom så han åkte i slutet av förra året någon gång men nu rider hon lektion igen och vi ska väl komma på ny häst till henne tror jag. så alla utom pappa är häskunniga i familjen men även pappa har lärt sig en del med åren. men tbx till mig, som person är jag väldigt glad av mig lite lätt sprallig, kan vara blyg innan jag lärt känna nytt folk men släpper ju sen. på dagarna hinner jag inte med så mycket mer än stallet. eller jo med lite planering, men sånt är jag inte bra på.. men ´ca 1-2gånger i veckan tar mamma hand om vivaldi så jag kan umgås med kompisar/pojkvän osen på helgerna har man ju mycke mera tid.
sådääär, de va nog allt. hahah såg att jag skrev mycket mera än elin men hoppas ni gillar att läsa !



får ni en liten mongoo bild, de är ju fortfarande vinter :(

/ victoria

Elin

Jag heter Elin Starck & är 16 år gammal. På friditden är jag i stallet, är med kompisar & mycket annat. Jag har ridit i sen jag var 5, alltså i 11 år. Jag har inte tävlat så jättemycket eftersom jag inte har haft egen häst så länge, men jag har iallafall tävlar upp till LB+5. Men jag ska börja tävla med Kizia så fort det blir tävlings daks! Ingen i min familj är häst intresserad så jag fick tjata till mig Kizia kan man säga, haha. Mamma red förut när hon var liten så hon är ju i och försig häst intresserad. Så det är bara jag & lite mamma som är hästkunniga, men pappa & Hampe har också lärt sig en hel del faktiskt. Pappa kan ta in Kizia själv från hagen till och med! Haha, status. Jag har haft typ 4 olika medryttarhästar också, men det var när jag var mindre. Laylock, Geisha, Pegasus & fan, jag har glömt vad den sista heter. Jag är en rätt blyg tjej, men det är bara i början sen kan jag släppa loss lite mer eller vad man nu säger. Sen kan jag vara rätt så deppig ibland också, jag lyssnar på deppiga låtar osv.. Haha, emo? Nej, verkligen inte. Jag är 1994 men jag går i 9an, det är för att jag har gått om så duktig som jag är. Jag rider för Skånsta Ryttare men funderar på att byta klubb till Roo Gård kanske? Det var väl allt om mig tror jag?



/ Elin


Vivaldi

sådäär, nu tänkte jag berätta lite om min ponny Vivaldi.
Han är en C-ponny rättså grov och bär upp rättså bra, alltså man ser inte lika stor ut som man hade gjort om han hade varit den litte nättare typen. Tyvärr vet jag inte vad han är för ras, men de är nog någon gó blandning på honom. Han är född 2004, alltså fyller han hela 7år iår, stor grabb och kommer från och med detta året få tävla i avd.A ist för avd.B(unghäst klass). Jag har haft honom i ca 8månader och lite till, skulle egentligen inte ha en C-ponny när jag letade efter en ny häst då jag fick avliva min förra häst Trixie. Men Vivaldi blev det iallafall och jag är super nöjd med honom, i början var han en lat liten ponny som man fick driva så man blev grön i ansiktet, men idag är han pigg och mycket frammåt. Beror ju säker mycket på att han har fått muskler och kondiotion nu vilket han inte hade så mycket av när jag fick hem honom. Men dock är han väldigt tittig på hinder men har blivit betydligt mycket bättre än i början när jag fick hem honom, kunde ta en timma att få honom att gå över en vattenmatta eller få honom att hoppa en grind - helt hopplös.. Men jag gav aldrig upp jag fortsatte kämpa och än så länge går de vägen - inte alls lika tittig längre och litar på mig mycker mera. Vi startade på noll och har kommit långt, det har vi . vi började tävla på LD+5 och har tagit oss från de till LB, som jag har märkt så är höjden absolut inga problem för honom, men ju större tävlingar och ju högre klasser ju mer "tittiga" grejer kommer fram.. Men han ska väl vänja sig vid de också. Han är världens gosigaste och jätte mysig, helt underbar.
De va lite om honom.


Vivaldi.


/ victoria

Kizia

Nu tänkte jag ta & börja med att berätta lite om min foderponny Kizia för er. Se & njut! Kizia är ett 11 årigt D- ponny sto av rasen Angloarab, alltså Arab/Fullblod. Hon är 1,46 cm i mankhöjd & är världens bästa! När jag fick hem henne den 10 September var hon nästan helt grön. Hon hade inte gjort så mycket, eller vad vet jag egentligen? Hon kom ju nästan precis från Polen, men jag antar att hon inte hade gjort så mycket där. Så det är jag som har utbildat henne med det jag kan & har lärt mig under min ridtid. Hon hade inga muskler när jag fick henne, hon hade heller ingen kondition så jag hade mycket jobb framför mig. Första veckorna var det bara massa motgång men efter någon månad blev motgång till framgång. I början kunde hon inte gå i riktig form, men efter lite träning gick hon gå riktigt fint. Hon hade bara hoppat 60 cm, men nu har jag hoppat 90 cm med henne, alltid nåt. Mitt mål är att komma upp till LB med henne eftersom hon inte är någon elit hopponny om man säger så. Kizia är dock väldigt ouppfostrad, men hon har faktisk blivit mycket bättre, men det finns fortfarande mycket att jobba med. Det kan bero på att hon är väldigt osäker också. Så, nu vet ni lite om min ponny.





/ Elin


Ny blogg!

Jaha, då har jag & Victoria startat en blogg tillsammans. Det ska faktiskt bli riktigt kul & vi ska försöka att uppdatera så mycket vi bara kan!

/ Elin


RSS 2.0